Sponsor Vitesse eist publieke excuses in zaak Mori

Sponsor Vitesse eist publieke excuses in zaak Mori
10-01-2014 09:09 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Zorgverzekeraar Menzis eist publieke excuses van Vitesse voor het besluit om de Israëlische voetballer Dan Mori niet mee te nemen naar een trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten. De hoofdsponsor van de Arnhemse club is teleurgesteld dat hij thuis moest blijven terwijl de rest wel het vliegtuig in stapte. Dat schrijft de Volkskrant vrijdag op basis van een brief van Menzis aan Vitesse.

Voorzitter van de raad van bestuur Roger van Boxtel wil behalve excuses ook schriftelijk uitleg van Vitesse. "Zij moeten maar uitleggen wat er is gebeurd en dat het anders had gemoeten. Ik had graag gezien dat ze een statement hadden gemaakt. Zo van: als een van ons niet welkom is, komen wij allemaal niet", licht Van Boxtel toe in de krant.

In de brief van Menzis staat dat de verzekeraar betaald voetbal sponsort omdat het 'mensen in beweging brengt, ongeacht ras, geloof, geaardheid en huidskleur'. "Voetbal draait om teamgeest, samen winnen en verliezen", aldus de verzekeraar.

Afgelopen week werd duidelijk dat Mori niet mee mocht op trainingskamp met Vitesse omdat de Verenigde Arabische Emiraten het land Israël niet erkent. Dat kwam de club op veel kritiek te staan. Meerdere politici en joodse organisaties spraken over een slecht signaal dat werd afgegeven.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier