Transport Online - De Winter Logistics beloont jubilerend chauffeur met prestigieuze onderscheiding

 


De Winter Logistics beloont jubilerend chauffeur met prestigieuze onderscheiding

De Winter Logistics beloont jubilerend chauffeur met prestigieuze onderscheiding
09-01-2014 16:26 | Transport | auteur De Redactie

Op vrijdag 3 januari jl. is chauffeur Jan van Haren van De Winter Logistics verrast met het IRU Diploma of Honour. Dit is een certificaat dat slechts bij hoge uitzondering aan beroepschauffeurs wordt verstrekt. De 56-jarige Van Haren ontving het certificaat ter gelegenheid van zijn 12,5-jarig dienstverband bij de logistieke dienstverlener in de sierteelt.

Jan van Haren is sinds 22 januari 2001 in dienst bij De Winter Logistics. Hij is als dagchauffeur verantwoordelijk voor het vervoer van kwekers naar de diverse veilingen. Voorafgaand aan zijn dienstverband bij De Winter Logistics was hij al chauffeur, maar zijn achtergrond is een heel andere: de bouw. "Dat is ook het enige wat ik mis in deze werkkring: dat je iets opbouwt en ook het resultaat ervan ziet", zegt hij. Het waren echter vooral zijn resultaten waarom werkgever De Winter zo tevreden is over zijn functioneren.

Daarom is voor hem het prestigieuze 'IRU Diploma of Honour' aangevraagd, ter gelegenheid van zijn jubileum. Het is een onderscheiding die in de transportwereld bepaald niet alledaags is. In geheel Nederland zijn slechts een paar honderd beroepschauffeurs per jaar die het diploma hebben verkregen. Het diploma wordt toegekend door de International Road Transport Union in Genève.

Strenge eisen

De eisen om voor deze onderscheiding in aanmerking te komen zijn namelijk buitengewoon streng. Zo moeten chauffeurs minimaal twintig jaar ervaring hebben in het wegtransport, waarvan de laatste vijf jaar bij dezelfde werkgever. Daarbij moet hij minimaal één miljoen kilometer hebben afgelegd. Bovendien mag een chauffeur niet betrokken zijn geweest bij een zwaar verkeersongeval. Ook het overtreden van de verkeers-, douane- of administratieve voorschriften staat het behalen van het diploma in de weg.

Jan van Haren toonde zich blij verrast met de waardering van De Winter Logistics. Marianne de Winter: "Jan vindt een goede balans tussen werk en vrije tijd erg belangrijk, maar is altijd bereid om wat extra’s te doen indien nodig. Jan is een harde werker met de juiste werkinstelling. Je hoort hem niet veel, maar als je hem iets vraagt wil hij zeker zijn mening geven."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden