Clicky


Luchtvaartmaatschappij AirBridgeCargo neemt vijfde Boeing 747-8F in gebruik

Luchtvaartmaatschappij AirBridgeCargo neemt vijfde Boeing 747-8F in gebruik
09-01-2014 13:23 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

MOSKOU - Boeing en AirBridgeCargo (ABC), onderdeel van de Volga-Dnepr Groep en Ruslands grootste luchtvracht vervoerder, hebben onlangs de ingebruikname van de vijfde nieuwe 747-8 Freighter gevierd.

“ABC heeft al goede ervaringen opgedaan met het gunstige laadvermogen en de lage operationele kosten van de toestellen uit de 747-8 familie”, vertelt Denis Ilin, president directeur van  AirBridgeCargo. “Wij zijn heel blij met de komst van onze vijfde 747-8 Freighter."

Met deze levering geeft AirBridgeCargo een vervolg aan haar lange termijn strategie wat betreft de modernisering van haar vloot en de daarmee samenhangende verbetering van de kwaliteit van haar dienstverlening. Het nieuwe toestel zal ingezet worden in het bestaande netwerk dat Europa verbind met Azië en de Verenigde Staten via haar knooppunt in Moskou.

“AirBridgeCargo is een gewaardeerde klant die succesvol is in de luchtvracht sector met 747 Freighters”, aldus Marty Bentrott, adjunct verkoop directeur  van Boeing Commercial Airplanes en verantwoordelijk voor de regio Midden Oosten, Rusland en Azië.  "Wij hebben er alle vertrouwen in dat ABC in staat zal zijn haar indrukwekkende groeicijfers te continueren en ook in de toekomst de vloot zal uitbreiden."

Op dit moment bestaat de vloot van AirBridgeCargo uit twaalf Boeings 747: vijf van het type 747-400ERF (Extended Range Freighters), twee van het type 747-400 en vijf 747-8 Freighter.

De nieuwe 747-8 Freighter biedt luchtvrachtvervoerders de laagste operationele kosten en is het meest productieve vrachttoestel dat ook nog eens gunstige milieuprestaties levert. Het toestel is geoptimaliseerd om meer lading te kunnen vervoeren. Vergeleken met de 747-400 heeft dit toestel 16% meer laadruimte waarbij de iconische neus-deur behouden bleef. Met meer dan 150.000 bedrijfsuren zetten de 747-8 Freighters een nieuwe standaard, waarbij de klanten melden dat ook het brandstofverbruik 1% lager is dan verwacht.