Clicky


CB en Fashionwheels bundelen krachten in fashion logistiek

CB en Fashionwheels bundelen krachten in fashion logistiek
09-01-2014 10:15 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Logistieke dienstverleners CB en Fashionwheels tekenden 7 januari 2014 een definitieve samenwerkingsovereenkomst. CB heeft een belang van 50% van de aandelen in Fashionwheels verworven, waarmee partijen krachtig invulling geven aan de eerder getekende intentieovereenkomst. De vergaande samenwerking past bij de ambitie van beide bedrijven om verder te groeien in de fashion logistiek. De combinatie CB/Fashionwheels wordt door de krachtenbundeling één van de leidende spelers in de fashion logistiek in West-Europa.

Samen bieden de partijen complete logistieke oplossingen voor wholesale en retail op het gebied van warehousing, inkomende en uitgaande goederen en e-commerce logistiek. De samenwerking stelt CB en Fashionwheels in staat om hun klanten nog beter te bedienen en te blijven innoveren.

Hans Willem Cortenraad, CEO CB: "Wij zijn erg verheugd met de samenwerking. Het stelt ons in staat verder te groeien in de fashion markt en onze ambities in deze markt waar te maken." Mark Fransen, CEO en mede-oprichter van Fashionwheels: "De deelneming van CB is precies wat we nodig hebben om onze groeicurve vast te houden en het dienstverleningsniveau naar een hoger plan te tillen. Met CB kunnen we bestaande en nieuwe klanten een uniek logistiek platform bieden. Hiermee waarborgen we continuïteit op lange termijn."



Nieuwe mogelijkheden

CB is in 2012 gestart met het uitbreiden van zijn diensten naar nieuwe markten naast de boekensector. De samenwerking met Fashionwheels helpt CB om in 2015 ruim een kwart van de omzet in nieuwe sectoren te realiseren. Fashionwheels is een ervaren specialist in de fashion markt. CB kent vergaande mechanisatieoplossingen en een breder dienstenpakket. De combinatie van beide bedrijven biedt belangrijke mogelijkheden in de internationale fashion markt.

De commerciële teams van CB en Fashionwheels zullen per direct gezamenlijk optrekken. Op korte termijn zijn ook op het gebied van vervoer snel synergievoordelen te behalen. Beide bedrijven zullen voorts hun volledige logistieke infrastructuur op termijn voor zover als mogelijk integreren.

28 oktober 2013 tekenden CB en Fashionwheels al een intentieverklaring waarmee de ambitie tot vergaande samenwerking werd uitgesproken.