Clicky


Vakbond boos om uitspraak Kamp over Aldel

Vakbond boos om uitspraak Kamp over Aldel
08-01-2014 19:29 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Vakbond FNV Bouw is niet blij met uitspraken van minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD). Hij zou gesuggereerd hebben dat een deel van de vierhonderd medewerkers van de Groningse failliete Aldelfabriek aan de slag kan in de bouw, om zo de schade te herstellen van de aardbevingen als gevolg van de gasboringen.

"Kamp roept in het wilde weg dat mensen wel in de bouw aan de slag kunnen", zegt een woordvoerder van FNV Bouw woensdag. "Maar er zitten duizenden Groningse bouwvakkers werkloos thuis." Ook zou het irreëel zijn te verwachten dat een medewerker in de procesindustrie zo maar als bouwvakker kan werken.

De eerste indruk van FNV Bouw was dat het een grapje is. "Maar dit zijn geen dingen om grappen over te maken", gaat de woordvoerder verder. "Die man heeft totaal niet nagedacht over de situatie, noch in de bouw, noch bij Aldel."

Een woordvoerder van minister Kamp laat weten dat de uitspraak van de minister uit zijn verband getrokken is. "In een gesprek met de minister stelden vertegenwoordigers van Aldel dat er in Groningen weinig kansen zijn voor nieuwe werkgelegenheid", zegt de woordvoerder. "Minister Kamp heeft in een reactie daarop aangegeven dat het niet goed is om alleen in negatieve termen te spreken over Groningen."

Kamp noemde daarop vijf redenen om positief te zijn over het gebied. Zo noemde hij de grote aanwezigheid van chemische industrie en kansen in de bouw aangezien het herstellen van woningen tot extra werk leidt. "De minister heeft niet gesuggereerd dat er geen werkloze bouwvakkers zijn in Groningen of dat alle mensen die bij Aldel werkten in de bouw aan de slag zouden kunnen", aldus de woordvoerder.