Clicky


Twee minuten beeldmateriaal van val Schumacher

Twee minuten beeldmateriaal van val Schumacher
08-01-2014 12:15 | Buitenland | auteur De Redactie

ALBERTVILLE (Novum) - De beelden van de helmcamera van Michael Schumacher laten twee minuten beeld zien voor zijn val van anderhalve week geleden. Daarop is het spoor te zien dat de Duitser tijdens zijn afdaling achterliet. Duidelijk is geworden dat Schumacher bij een kruising tussen een rode en de blauwe piste zijn evenwicht verloor. Na zijn val lag hij negen meter bij de piste vandaan.

Tijdens een persconferentie gaf aanklager Patrick Quincy woensdag namens de Franse politie details vrij over het ongeluk van Schumacher. De beelden tonen volgens hem het gedrag van een goed geoefende skiër, die de normen en waarden van de piste zou hebben gerespecteerd. Met Schumachers materiaal was niets mis.

Uit de met een Gopro-camera gemaakte beelden kan niet worden opgemaakt hoe snel Schumacher skiede, maar volgens Quincy is dat ook 'niet belangrijk'. De komende tijd worden de beelden verder geanalyseerd. Het onderzoek neemt nog enkele weken in beslag. Over de staat van het onderzoek wilde Quincy geen uitspraken doen.

Op beelden is niet te zien dat Schumacher een poging deed om iemand te helpen, zoals de voorbije dagen werd gesuggereerd. Volgens Quincy gebeuren jaarlijks zo'n vijftig zware ongelukken als die van Schumacher en is de Franse politie daarom bekend met de materie.

Schumacher viel vorige week zondag tijdens het skiën met zijn hoofd op een rots. Hij ligt nog steeds met ernstige hersenschade in kritieke toestand in een ziekenhuis in Grenoble. De zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 wordt in een kunstmatige coma gehouden. Maandag meldde de Duitse krant Bild dat de oud-coureur buiten levensgevaar verkeert.