Clicky


Twee nieuwe IVECO Stralis Hi-Road op LNG voor B. Wezenberg Transport BV

Twee nieuwe IVECO Stralis Hi-Road op LNG voor B. Wezenberg Transport BV
08-01-2014 11:12 | Iveco | auteur De Redactie

Vandaag heeft transportbedrijf B. Wezenberg Transport BV twee IVECO Stralis Hi-Road trekkers op LNG in gebruik genomen. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering van B. Wezenberg Transport BV en de keuze voor deze nieuwe voertuigen past hier volledig bij.  IVECO-dealer Schouten leverde de nieuwe IVECO’s af in Zwolle.

B. Wezenberg Transport BV

B. Wezenberg Transport BV is opgericht in 1945 en is van origine specialist in het transport van groente en fruit met paard en wagen. Sinds de oprichting heeft het transportbedrijf grote ontwikkelingen doorgemaakt in het uitbreiden van de nationale en internationale transportactiviteiten. B. Wezenberg Transport BV distribueert en transporteert levensmiddelen en non-foodproducten. Met de vierde generatie Wezenberg in het bedrijf is De Wezenberg Groep een echt familiebedrijf te noemen.

Momenteel heeft het bedrijf ruim 135 medewerkers in dienst en bestaat het wagenpark uit ruim 100 trekkende eenheden. Naast transportactiviteiten houdt De Wezenberg Groep zich bezig met op- en overslag, warehousing en de in- en verkoop van nieuwe en gebruikte opleggers, trucks en aanhangwagens.

IVECO Stralis Hi-Road LNG

De brandstof LNG(vloeibaar aardgas) is voor B. Wezenberg Transport BV niet volledig nieuw. Het wagenpark bevat al enige tijd een dual-fuel voertuig in gebruik, waarbij LNG wordt bijgemengd in de dieselmotor. De twee nieuwe IVECO’s zijn de eerste mono-fuel LNG-voertuigen die bij Wezenberg zullen worden ingezet.

De nieuwe IVECO’s zijn uitgevoerd in de bedrijfskleuren van B. Wezenberg Transport BV. Het betreffen voertuigen van de nieuwe generatie IVECO Stralis. De Hi-Road cabine is voorzien van een nieuw interieur en de buitenkant is afgewerkt met een nieuw front.
Onder de cabine bevindt zich een gasmotor met een vermogen van 330pk. Deze is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met dubbel H-patroon en splitter. Deze combinatie van motor en versnellingsbak zorgt voor een zéér beperkte uitstoot van NOx, CO2 en roetdeeltjes. Daarnaast is de geluidsproductie laag, waardoor de truck buiten de venstertijden de binnensteden mag betreden.

IVECO Schouten

Schouten is officieel dealer van IVECO en Fiat Professional. Bij Schouten kunt u terecht voor een totaalpakket van sales, after-sales, financiering, R&O contracten, vervangend vervoer en specifieke technische oplossingen. Daarnaast is IVECO Schouten specialist in vrachtwagens met vloeibaar aardgas als brandstof. Schouten heeft vestigingen in Alblasserdam, Almkerk, Spijkenisse, Tiel, Tilburg, Utrecht en Veghel. Per 2 januari 2014 is de nieuwste vestiging van De Schouten Groep in Amsterdam geopend.