Transport Online - Fusies tussen reisbureaus in de maak

Fusies tussen reisbureaus in de maak

Fusies tussen reisbureaus in de maak
08-01-2014 09:38 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - De markt voor reisbureaus staat aan de vooravond van een grote fusieslag. Dat zegt directeur van D-Reizen Will van den Hoogen woensdag. Volgens De Telegraaf wil D-Reizen in gesprek met onder meer VakantieXperts. Van den Hoogen wil dat niet bevestigen.

D-Reizen voert net als andere reisbureauconcerns verschillende oriënterende gesprekken, zegt Van den Hoog. "Die gesprekken zijn nog niet in vergaand stadium", aldus de directeur. Volgens hem is het daarom ook te prematuur om te spreken over een 'op handen zijnde fusie'.

D-Reizen heeft afgelopen najaar 81 Globe-reisbureau overgenomen uit de failliete boedel van de Oad Groep. Hierdoor steeg het aantal winkels van D-Reizen naar 270. VakantieXperts heeft 150 vestigingen.

De omzet van de fysieke reisbureaus staat al jaren onder druk. Ongeveer driekwart van de vakantieboekingen vindt inmiddels online plaats, berekende ING afgelopen zomer.

De grote touroperators geven in De Telegraaf aan de flirt tussen D-Reizen en VakantieXperts 'spannend' te vinden. "Want zij krijgen dan de helft van alle Nederlandse reiswinkels in handen', zegt directeur van TUI/Arke Steven van der Heijden in de krant.

Arke is nog huiverig voor een samenwerking. "De ondergang van Oad en zijn Globe-reisbureaus heeft ons drie miljoen euro schade opgeleverd", zegt Van der Heijden. "Daarom willen we de financiële risico's voortaan afdekken. We zullen harde garanties eisen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions