Transport Online - Goederentrein ontspoord in Canada

Goederentrein ontspoord in Canada

Goederentrein ontspoord in Canada
08-01-2014 09:26 | Algemeen | auteur De Redactie

PLASTER ROCK - Een goederentrein met ruwe olie en propaan is woensdag in de dunbevolkte Canadese regio New Brunswick ontspoord en in brand gevlogen. Dat hebben de autoriteiten gezegd. Een twintigtal woningen in de buurt van het spoor moest worden ontruimd.

Sharon DeWitt, die verantwoordelijk is voor noodmaatregelen in de gemeente Plaster Rock, zei dat nog onduidelijk is hoe groot de brand is en of er iemand gewond is geraakt. De trein liep zo'n vijf kilometer voor het dorp uit de rails. "Voorzover wij weten zijn er slechts een aantal wagons bij het ongeluk betrokken en we zijn niet zeker wat er in deze wagons zit", zei ze. "Huizen in de directe omgeving zijn ontruimd." Volgens een woordvoerder van de ambulancediensten in New Brunswick zijn er geen gewonden naar het ziekenhuis gebracht.

Jim Feeny van de Canadese spoorwegen bevestigde dat de trein gevaarlijke goederen vervoerde, zoals ruwe olie en propaan. "Sommige van die wagons staan in het deel waar de ontsporing plaatshad", zei hij. "Of ze ook uit de rails gelopen zijn en in brand staan kan ik niet bevestigen." Volgens Feeny zijn de machinist en de conducteur van de trein niet gewond geraakt. Ze waren de enigen die aan boord waren.In juli vorig jaar kwamen 47 mensen om het leven toen een trein met ruwe olie bij Lac-Megantic in Quebec ontspoorde. In november ontspoorde en explodeerde in Alabama een olietrein. Daarbij kwamen geen mensen om het leven, maar er lekten wel honderdduizenden liters olie weg. (Novum/AP)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen