Transport Online - MAN verkoopt 33,8 procent meer vrachtwagens op Nederlandse markt

MAN verkoopt 33,8 procent meer vrachtwagens op Nederlandse markt

MAN verkoopt 33,8 procent meer vrachtwagens op Nederlandse markt
07-01-2014 17:18 | M.A.N. | auteur De Redactie

LEUSDEN - MAN Truck & Bus blikt terug op een bijzonder succesvol 2013. Het verkoopaantal van MAN Truck & Bus steeg in 2013 met 480 registraties tot een totaal van 1.899. Dat is een toename van maar liefst 33,8 procent ten opzichte van 2012.  Het marktaandeel in het segment boven de zes ton steeg in Nederland daarmee van 12,1 procent in 2012 tot 14,8 procent eind 2013.

Volgens MAN is dat mede te danken aan de introductie van schone Euro 6-techniek en de bewezen betrouwbaarheid van haar trucks en bussen. Alle modellen MAN, van de TGL via de TGM en de TGS tot de TGX, waren vanaf begin 2013 leverbaar in Euro 6-uitvoering. Voor veel ondernemers is het van groot belang om over te stappen naar Euro 6-voertuigen. Hun eigen ‘carbon footprint’ speelt immers een steeds grotere rol, ook bij het verwerven van opdrachten. De schone techniek, het lage gewicht van MAN-trekkers en de aantoonbaar gunstige gebruikskosten zijn voor veel ondernemers overtuigend genoeg om tot aanschaf van een MAN-truck over te gaan.

Behalve het volledige gamma Euro 6-trucks zijn er nog twee zaken waarmee MAN zich in 2013 positief heeft onderscheiden. MAN werd door de Duitse keuringsinstantie TÜV voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot het betrouwbaarste truckmerk in Europa. In het TÜV-rapport kwam MAN met het kleinste aantal storingen naar voren. In de categorie tot en met vijf jaar oud vertoonden MAN trucks zelfs 3,5 procent minder storingen dan de beste concurrent.

MAN Truck & Bus kon als eerste een uitgebreide reeks Euro 6-trucks aanbieden omdat de fabrikant duurzaamheid en een gezond leefklimaat hoog in het vaandel heeft staan. Dat zijn niet alleen mooie woorden, de MAN- organisatie toont ook daadkracht met het feit dat alle MAN-dealers in Nederland het BOVAG Erkend Duurzaam-certificaat hebben behaald. De elf MAN-dealers, die samen 34 vestigingen hebben, beantwoorden aan de normen en eisen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). En de vooruitzichten voor 2014 zijn zodanig positief, dat MAN de ingezette groei zal voortzetten.

Foto's

 • J.Roeland
  van Lijssel
 • J.Roeland
  Tuijtel Transport
 • J.Roeland
  H&S Transport
 • TRUCKSPOT DRACHTEN
  kijlstra beton


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions