Clicky


GreenCat in dienst van service bij Italië-specialist Bergwerff

GreenCat in dienst van service bij Italië-specialist Bergwerff
07-01-2014 16:56 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

GORINCHEM - Italië-specialist Bergwerff Transport B.V. uit Ridderkerk is een wegvervoerder in hart en nieren, met modern materieel voor groupage, FTL’s en rollenbanentrailers voor luchtvrachtvervoer. Als het op snelheid, betrouwbaarheid en stiptheid aankomt, heeft het bedrijf echter nog altijd de mentaliteit van de koeriersdienst, waarmee Jolanda en Leo Bergwerff in 1985 startten. Alles draait om service en GreenCat is daarbij een onmisbare partner, met de modernste ICT-oplossingen voor planning, communicatie, tracking & tracing, facturatie en verloning en het voordeel van een actieve gebruikersvereniging.

Met zo’n vijftig moderne combinaties, voor een groot deel voorzien van rollenbanen voor het vervoer van luchtvrachtpallets, is Bergwerff Transport onder meer huisvervoerder voor Martinair/KLM Cargo. Maar het bedrijf mag ook andere beursgenoteerde en grote bedrijven tot haar klantenkring rekenen. Focus ligt op het aanbieden van veilige transport- en logistieke diensten. Bergwerff is dan ook ISO 9001 en TAPA gecertificeerd. Voor bijna al het werk verzorgt Bergwerff het transport van laad- tot losadres met eigen auto’s en eigen, goed opgeleide chauffeurs.

Charters passen niet in de filosofie van het bedrijf. “Wij houden graag alles in eigen hand”, verklaart Jolanda Bergwerff, in de directie onder meer verantwoordelijk voor verkoop en financiën. “En wij geloven sterk in specialisatie. Hoewel Engeland en andere Europese landen geen onbekend terrein voor ons zijn, hebben wij ons duidelijk gespecialiseerd in transporten naar en van Italië. Als je iets echt goed wilt doen, dan moet je niet alles willen, maar je echt specialiseren.”

Actieve gebruikersvereniging

De koeriersdienst is voor Bergwerff al weer even verleden tijd, maar de mentaliteit om voor de klant tot het uiterste te gaan als het op snelheid en betrouwbaarheid aankomt, zit nog altijd in de genen. “Optimale planning en een goede communicatie zijn daarbij onmisbaar”, onderstreept Jolanda Bergwerff. “En GreenCat – voor ons gewoon Groeneveld, waarvan wij ook al jaren smeersystemen hebben – is al jaren een uitstekende partner voor onze IT-systemen. Wij gebruiken tot volle tevredenheid bijna alle producten van GreenCat, van het uiterst stabiele RoadRunner en Visual Planner, tot de boordcomputers. Onlangs zijn alle TopIQ boordcomputers vervangen door de nieuwe ATX boordcomputers, die door de open structuur en het Android platform de mogelijkheid bieden om nu en in de toekomst allerlei apps te laden. Zo hebben wij maximale flexibiliteit om de functionaliteit  aan te passen aan veranderende wensen. Bovendien is de ATX heel gebruiksvriendelijk. De chauffeurs zijn tevreden, de planners en de klanten ook. Bovendien zijn onze telefoonkosten door gebruik van moderne ICT-oplossingen nog maar een fractie van wat ze vroeger waren.”

Positief is Jolanda ook over de actieve gebruikersvereniging van alle door GreenCat geboden diensten. “Die biedt een prima platform om ideeën en ervaringen uit te wisselen met collega-vervoerders, terwijl je ook heel direct je wensen kenbaar kunt maken voor aanpassingen of nieuwe ontwikkelingen.”