Clicky


Knapen Trailers: 30 jaar ervaring in schuifvloertrailers

Knapen Trailers: 30 jaar ervaring in schuifvloertrailers
07-01-2014 16:42 | Trailerbouwers | auteur De Redactie

In 2014 bestaat Knapen Trailers 30 jaar. Omdat het 25-jarig bestaan in 2009 midden in de crisis viel vond Knapen Trailers dit geen gepast tijdstip om feest te vieren. Daarom wordt dit jaar, in 2014, het 30-jarig jubileum gevierd.

In 1984 nam Piet Knapen het bedrijf Knapen’s wagenbouw over van zijn vader en was Knapen Trailers geboren. In die tijd bouwde Knapen Trailers Europa’s eerste schuifvloertrailer. Deze woog 14 ton, want er bestonden nog geen aluminium constructies.

In 1985 bouwde Knapen Trailers Europa’s eerste aluminium schuifvloertrailer. In 1988 deed Knapen Trailers een slimme uitvinding die u vandaag de dag nog steeds in élke schuifvloertrailer terugvindt: de welbekende zelfdragende bouwwijze. Dit is de constructie waarbij de chassisbalken ophouden bij de steunpoten en waarbij het voorstel deel van de trailer draagt op de zijwanden: Een uitvinding die u dagelijks veel gewicht bespaart.

Sindsdien hebben de innovaties elkaar in rap tempo opgevolgd. Van zijdeurtrailers tot hydraulische achterkleppen en van hakselkasten tot graantrechters: allemaal zijn het slimme uitvindingen die bij Knapen Trailers van de tekentafel komen. Ook de standaard constructie en bouwwijze is in de afgelopen 30 jaar tot op het laatste detail geoptimaliseerd.

Elk onderdeel van de trailer – klein of groot – is ontworpen met 30 jaar praktijkervaring in het achterhoofd. Bovendien specialiseert Knapen Trailers zich enkel en alleen in schuifvloertrailers waardoor iedereen binnen het bedrijf de volledige aandacht bij dit type trailer heeft liggen.