Clicky


Omzetstijging Floraholland na 'zwaar jaar'

Omzetstijging Floraholland na 'zwaar jaar'
07-01-2014 16:20 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AALSMEER - Bloemenveiling Floraholland heeft het afgelopen jaar 4,35 miljard euro omgezet, een groei van 1,6 procent ten opzichte van 2012. De veiling sprak van een 'uitdagend jaar' omdat de export afnam met enkele procenten en omdat de veiling in personeel moet korten.

De omzet nam toe doordat de prijzen van bloemen en planten gemiddeld met twee procent stegen. Dat compenseerde de slechte exportcijfers.

De omzet van grootste productgroep, snijbloemen, groeide met twee procent naar tweeënhalf miljard euro. Tuinplanten waren in 2013 minder in trek: daaruit werd 2,2 procent minder omzet gehaald dan het jaar ervoor omdat er 3,2 procent minder van werden verkocht.

Vorige maand maakte Floraholland bekend dat er tweehonderd arbeidsplaatsen verdwijnen. Op 1 januari verhoogde de veiling bovendien de prijzen. Floraholland liet toen weten een bedrijfsresultaat van op of net iets boven nul te verwachten. De aangekondigde maatregelen om het bedrijf te herstructureren gaan twintig miljoen euro kosten. (Novum)