Clicky


Gerard en Hans rijden ijzersterke tweede etappe

Gerard en Hans rijden ijzersterke tweede etappe
07-01-2014 09:12 | Algemeen | auteur De Redactie

SAN RAFAEL - Zowel Gerard als Hans lieten gisteren zien dat ze beiden voor het eremetaal willen strijden. Een lastige etappe van San Luis naar San Rafael over 400 kilometer met smalle pistes waardoor inhalen vaak moeilijk blijkt.

Gerard: "We reden vandaag een ijzersterke etappe. Niets geforceerd en continue in het kielzog van Mardeev gereden, die 6 minuten voor ons was gestart.  Bij kilometer 313 ging het echter mis, in een smalle canyon ging Mardeev op z’n dak en omdat we er pal achter reden en dus als eerste bij de truck waren was het onze plicht om hem te helpen. Omdat het zo smal was konden we na het rechttrekken er zelf niet meer langs, het heeft ons bijna 23 minuten aan wachttijd opgeleverd."

Tom neemt het gesprek over: "Nu is het mijn taak om de verloren tijd aan te vechten bij de koersdirecteur. Het zou niet meer dan redelijk zijn dat we worden  gecompenseerd maar het blijft natuurlijk een beslissing die zij moeten nemen."

"Mocht de wedstrijdleiding de compensatie goedkeuren dan krijgen we een prachtige uitslag; voorlopig willen we echter niet aan de officiële standen voorbij gaan en is Shibalov in zijn KAMAZ als eerste gefinisht in 4:11:37 uur gevolgd op 1:49 minuut door Marcel van Vliet. Daarna volgen de beide kopmannen van het team Petronas | De Rooy | Iveco met voor Gerard een voorlopige achterstand van 9:12 minuut en voor Hans 9:23 minuut. Daarna snel gevolgd door Kolomy in zijn TATRA en KAMAZ kopman Nikolaev."

De snelle service van het team Petronas | De Rooy | Iveco komt ook erg goed door met voor Jo Adua een tiende plaats en Pep Vila op een zestiende plaats. Hun tijden zijn later in de rally van grote waarde wil men op hun back-up kunnen rekenen.

Vooralsnog een spannende tweede etappe. Het is nu al een veldslag geworden terwijl we nog maar net de veilige haven, Rosario, hebben verlaten. Wat gaat DAKAR 2014 ons in de komende dagen nog brengen?

In het totaalklassement stond Marcel van Vliet aan de leiding, Shibalov staat op een kleine vijf minuten achter hem. Echter Gerard heeft zijn wachttijd teruggekregen en staat nu eerste. Hans is op een vijfde plaats terechtgekomen met een verschil van 15:22 minuut op Van Vliet.