Clicky


Vakbond beticht Kamp van onwil in kwestie Aldel

Vakbond beticht Kamp van onwil in kwestie Aldel
06-01-2014 19:24 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) is er niet uitgekomen met vakbond FNV Metaal en de ondernemingsraad van aluminiumfabriek Aldel. Dat liet FNV Metaal maandag weten na een gesprek tussen de partijen in Den Haag over het faillissement van Aldel.

De bond wil dat de minister energieheffingen afschaft zodat de fabriek in Delfzijl met Duitse fabrieken kan concurreren. Volgens Kamp is dat ongeoorloofde staatssteun. "De minister wil geen risico lopen met Brussel en heeft niet bewogen", zegt Albert Kuiper van FNV Metaal, die Kamp beticht van 'onwil'. "Onacceptabel, want landen zoals Italië doen dat wel gewoon."

Kuiper liet weten maandagavond met de betrokkenen bijeen te gaan zitten om de vervolgstappen te bespreken. "Dit is te treurig voor woorden."

Aldel, gevestigd in de provincie Groningen, werd vlak voor de jaarwisseling failliet verklaard. Achthonderd mensen raken hun baan kwijt door de sluiting. Kamp deed in oktober nog wel een handreiking naar Aldel door een overbruggingskrediet van acht miljoen euro te verstrekken, maar dit had niet het beoogde effect.

Kamps woordvoerder was maandag niet direct bereikbaar voor een toelichting.