Clicky


Crisis drukt winst RET

Crisis drukt winst RET
06-01-2014 19:17 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Het Rotterdamse vervoersbedrijf RET heeft vorig jaar meer dan tien miljoen euro winst gemaakt. Dat blijkt uit voorlopige cijfers. RET had op een hogere winst gehoopt, maar langdurige werkzaamheden en de economische crisis lagen dwars. Dat zei RET-directeur Pedro Peters maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie.

"RET ervaart nu ook gevolgen van de crisis", zei Peters. "Er is minder woon-werkverkeer en ook minder vervoer van winkelend publiek." Het aantal reizigerskilometers, de totaal afgelegde afstand van alle reizigers, steeg weliswaar met 1,7 procent, maar de vervoerder had op meer gehoopt.

Een lichtpuntje in het afgelopen jaar was dat het aantal zwartrijders daalde tot een laagterecord sinds de invoering van de OV-chipkaart. Vorig jaar reisde 1,46 procent van de reizigers zonder vervoersbewijs. Een jaar eerder deed nog 1,70 procent dit. Volgens RET hadden de reizigers hierdoor het gevoel veiliger te zijn. "Minder zwartrijders leidt tot minder incidenten", redeneert de vervoerder. Om hoeveel zwartrijders het precies gaat, kon RET nog niet zeggen. (Novum)