Clicky


Samenwerking tussen Wensink en Kiwa

Samenwerking tussen Wensink en Kiwa
06-01-2014 16:41 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Wensink gaat als eerste bedrijf aardgastanks inspecteren in personenwagens, bedrijfswagens en trucks. Hiervoor werkt de dealer samen met keuringsinstantie Kiwa. Het bedrijf loopt hiermee vooruit op de handhaving van de Europese wet in Nederland. ‘We willen een totaalaanbieder zijn.’

Sinds september van dit jaar moeten alle voertuigen met een aardgastank iedere vier jaar geïnspecteerd worden. De animo vanuit de branche om deze inspecties uit te voeren, is laag. Veel bedrijven willen wachten tot de handhaving op de wet in Nederland duidelijker is geregeld. Wensink wil daarop niet wachten. Servicemanager bedrijfswagens Herwin Hasewinkel: ‘Wij krijgen nu al regelmatig vragen van klanten. Omdat wij onze klanten graag goed willen bedienen, hebben we contact gezocht met de aangewezen instanties om ons te laten scholen en kwalificeren voor het uitvoeren van deze inspecties.’

Wensink is daarmee het eerste bedrijf dat de inspecties naar verwachting vanaf medio februari mag uitvoeren en werkt hiervoor samen met Kiwa, een onafhankelijke en internationaal opererend kwaliteitszorgbedrijf. Deze organisatie is door de RDW aangewezen als certificeringsinstantie voor de inspecties. Vanaf januari leidt Kiwa twintig tot vijfentwintig monteurs van Wensink, gespecialiseerd in CNG-gastechniek, op.

Veiligheid

Commercieel directeur van Kiwa Leendert van der Marel: "Wensink neemt zijn verantwoordelijkheid door, ondanks een onduidelijke handhaving, wel in te zetten op de inspecties. En dat is slim. Je kunt het vergelijken met de verplichting voor het hebben van winterbanden in Duitsland. Je krijgt geen boete wanneer je ze niet hebt, maar als je een ongeluk krijgt, ben je wel verantwoordelijk. Dat geldt ook voor de inspecties van je aardgastank. Bovendien is die wet er niet voor niets, het heeft alles te maken met veiligheid."

Totaalaanbieder

Het besluit van Wensink betekent een forse investering voor de dealer. After sales directeur Evert Stigter: "Wij investeren onder meer in de ontwikkelingskosten voor de opleiding en voor de database waarin de voertuigen met een CNG-tank geregistreerd worden. Wij willen een totaalaanbieder zijn op het gebied van mobiliteit. Dan horen inspecties van aardgastanks daar ook bij. Dat doen we overigens voor alle merken, dus ook de merken die wij zelf niet aanbieden."

Wensink is officieel dealer van de merken Alfa Romeo, Fiat, Ford, Mercedes-Benz en smart. Vanuit 30 vestigingen in noord en oost Nederland, houdt Wensink zich bezig met verkoop, onderhoud, reparatie en schadeherstel van nieuwe en gebruikte personen- bestel- en vrachtwagens.