Clicky


Politie houdt beschonken taxichauffeur aan in Rotterdam

Politie houdt beschonken taxichauffeur aan in Rotterdam
06-01-2014 09:52 | Binnenland | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Politiemensen hebben zondagochtend, om ongeveer 05:00 uur op de Dordtselaan een taxichauffeur aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De 27-jarige verdachte had op dat moment geen passagiers in de auto.

De verdachte werd overgebracht naar een politiebureau en daar werd een ademtest van hem afgenomen. Hij blies 710 Ug/l. Hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs en chauffeurspas werden ingevorderd, meldt de politie maandag.

Ook bleek dat de man al eens eerder, op 3 november jl. bij de Maastunnel, was aangehouden voor het rijden onder invloed. Uit de werkmap die in de taxi werd aangetroffen bleek dat hij zeker 46 ritten had gemaakt in de periode dat zijn rijbewijs ingevorderd was geweest.

De verdachte is gisterochtend, na het opmaken van proces-verbaal heengezonden. Hij bleek echter hardleers. Korte tijd later nl. werd de man achter het stuur van zijn taxi aangetroffen op de Dreef in Rotterdam. Hij werd opnieuw aangehouden, nu ook voor het rijden in een auto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Zijn auto is in beslag genomen.