Zwakke chauffeurs Bakker Logistiek moeten eruit

Zwakke chauffeurs Bakker Logistiek moeten eruit
05-01-2014 20:10 | Transport | auteur Marcel van der Voort

ZEEWOLDE – Het blijft rommelen bij Bakker Logistiek in Zwolle en Tilburg. Er zijn zaterdag bijeenkomsten van de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen geweest voor de ongeruste medewerkers. Zij vrezen dat vooral de zwakke personeelsleden eruit moeten.

"Aanvankelijk was er een reorganisatie aangekondigd. Opeens moesten er medewerkers één voor één op gesprek bij een manager en iemand van P&O", begint bestuurder Reinier Stroo van FNV Bondgenoten zondagavond te vertellen.

Op de personeelsleden is volgens de vakbond druk uitgeoefend om onder slechte voorwaarden akkoord te gaan met ontslag.

"Ze hoorden bijvoorbeeld dat ze na 20 jaar dienstverband eigenlijk nooit goed hadden gefunctioneerd, te duur, te lastig of te vaak ziek waren. Ze moesten maar tekenen voor ontslag”, klinkt het. En: “Het gaat om 40 medewerkers."

Vertrekken

Eerst zou ondersteunend personeel weg moeten, nu gaat het ook om de chauffeurs en loodsmedewerkers. "Inmiddels is dus ook duidelijk dat er chauffeurs moeten vertrekken. Ondertussen gaan er berichten dat het Duitse transportbedrijf Dachser de onderneming wil overnemen", meldt de vakbondsman.

"Het viel mij op dat alle bijeenkomsten druk werden bezocht. De volgende is zaterdag 11 januari in Heerenveen. Van een staking is nog geen sprake, maar tijdens de bijeenkomsten hoorde ik wel de ideeën over wat ze moesten gaan doen als de directie geen afspraken wil maken met de vakbond. En de medewerkers geen duidelijkheid geeft."

"Ik hoop dat de directie de vakbonden snel gaat uitnodigen voor een gesprek", besluit Stroo.

Tekenen

Een met ontslag bedreigde chauffeur: "Ik kreeg tijdens het gesprek te horen dat ik maar moest tekenen, omdat het in het belang is van Bakker en de collega’s. Inmiddels is duidelijk dat ze vooral van de in hun ogen zwakke, zieke en lastige medewerkers afwillen."

De directie was zondagavond niet bereikbaar voor een reactie.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden