Transport Online - Geen verrassingen tijdens technische keuring team Petronas De Rooy [+foto's]

Geen verrassingen tijdens technische keuring team Petronas De Rooy

Geen verrassingen tijdens technische keuring team Petronas De Rooy [+foto's]
04-01-2014 10:01 | Algemeen | auteur De Redactie

ROSARIO - De bewoners van Rosario zijn blij, niet op de laatste plaats omdat de A.S.O. karavaan hun plaats als start van de 35ste DAKAR rally heeft gekozen en omdat er eindelijk na een periode van weken extreme droogte, heden de hemel open brak en er met enige regelmaat een fikse onweersbui naar beneden plensde.

Vrijdagmiddag iets na de klok van 14:00 uur locale tijd – tijdsverschil is 4 uur vroeger dan onze klok - reed het team Petronas | De Rooy | Iveco hun wedstrijdtrucks in de stromende regen het Parc Ferme op bij het Monumento a la Bandera.

“Hier hadden we ons vertrouwde Nederland niet voor hoeven te verlaten”, aldus een relaxed ogende Hans Stacey die sinds donderdagmorgen in het Team De Rooy kamp is neergestreken. Zijn IVECO TRAKKER Evo3 is na de kerst nog voorzien van een update en nu voor 100% in orde bevonden.

“De technische keuring bracht geen verrassingen, die kunnen we ook niet gebruiken. Het wordt een aardige klus om vijf KAMAZ trucks van het lijf te houden, dus wil ik niet zoals de voorgaande editie aan technisch problemen ten onder gaan. We gaan strijden voor wat het ons waard is, ik wil vanaf de eerste kilometer geconcentreerd en gecontroleerd de wedstrijd in. Het is ondertussen alweer 7 jaar geleden dat we hebben kunnen genieten van onze overwinning. Het is zeker tijd voor een vervolg op dat avontuur”, aldus Hans Stacey.

Dat Hans niet als enige op deze manier tegen de rally aan kijkt is duidelijk. Ook Gerard de Rooij heeft volop ambities maar is bovenal een realist: “Vorig jaar hadden we een prachtige rally met liefst zes etappe overwinningen en toch konden we geen vuist maken en stonden met lege handen, net naast het podium. We hebben onze truck, het team en alle details waar we vorig jaar van dachten dat het ons de rally heeft gekost tot in detail verbeterd. Hopelijk brengt dit ons net dat laatste beetje extra aan geluk om wederom het podium op te komen. De eindoverwinning is ook voor mij het beoogde doel, maar er is inderdaad geen sterkere concurrent dan het Russische KAMAZ team. Hopelijk zijn onze IVECO’s met de nieuwe op Euro 6 techniek gebaseerde motoren dit jaar net dat beetje sterker zodat we onze leemgroene PETRONAS trucks niet langer door het stof van onze concurrenten moeten sturen, maar ze het nakijken kunnen geven. Aan mij en het voltallige team zal het niet liggen, we hebben er bijna een jaar naar uitgekeken.”

De route van de trucks gaat door Argentinië en Chili en beslaat 9.188 zware rally kilometers waarvan 5.212 kilometer als Special moeten worden afgelegd. Nog een lange weg te gaan.

Het Team De Rooy is nog niet helemaal compleet. Teamcaptain en oud DAKAR legende Jan de Rooij is nog onderweg en zal zich samen met de teamarts Gust van Montfort en fysiotherapeut Leon Peters op zaterdagmorgen bij het team Petronas | De Rooy | Iveco voegen. Daarna gaan alle neuzen van het voltallige team dezelfde kant op richting, Chili, Plaza Sotomayor in Valparaiso. "Jawel, we komen er aan!", aldus het team.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,826
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions