Clicky


Gouden mijlpaal voor Jan Bakker: vijftigste DAF-truck geleverd

Gouden mijlpaal voor Jan Bakker: vijftigste DAF-truck geleverd
03-01-2014 13:15 | DAF | auteur De Redactie

VAASSEN/OLDEBROEK - Garagebedrijf Pals uit Vaassen heeft onlangs de vijftigste (!) vrachtwagen geleverd aan de veelzijdige transportonderneming Jan Bakker in Oldebroek. Met recht een bijzonder moment, zo vindt directeur Bert Pals. “Dit is tekenend voor onze manier van ondernemerschap. Als partner in mobiliteit streven we steevast naar langdurige relaties.”

Jan Bakker uit Oldebroek is een groot bedrijf waar veel vrachtauto's rijden. De eerste gesprekken voor een volgende bestelling zijn daarom al weer gaande. Bert Pals: “Maar ik moet toegeven, dat ik hier graag even bij stil wil staan. Deze vijftigste is een emotioneel moment voor mij. De verkoop van de vijftig trucks is gedaan door mijn broer Ben die ruim twee jaar geleden is overleden. Dat ik hier nu zit om de serie feestelijk af te ronden, is moeilijk, maar Jan Bakker heeft ons de afgelopen periode door dik en dun gesteund. Wij vonden het daarbij dus ook een eer om ook de eerste truck voor het bedrijf van zijn zoon Herwin te mogen afleveren.”

De trucks die Pals levert, zijn vrijwel allemaal op maat gemaakt voor de klant. “Het bedrijf Jan Bakker kent verschillende vormen van transport. Zo rijden ze met tankopleggers, walking floors , containeropleggers en auto’s voor de wegenbouw. In de verkoopgesprekken inventariseren we daarom exact wat het bedrijf nodig heeft. We bestellen vervolgens een ‘standaard’ truck en voegen daar zelf de nodige opties aan toe. Geen wens is zo gek of hij gaat bij ons in vervulling. U vraagt, wij bouwen.”

Dat onderschrijft Henk van de Vosse, financieel directeur van Jan Bakker. “We zijn al jaren klant bij Pals. Dat is niet voor niets. Ze communiceren open en begrijpen exact wat we nodig hebben. De truck van Herwin is bijvoorbeeld een waar pronkstuk geworden.” Ook de vijftigste is er één om door een ringetje te halen.

Bert Pals vertelt over de DAF Euro 5 met een aantal belangrijke opties. “Deze truck heeft een luchtgeveerde Super Space Cab met een 460 pk-motor en een AS Tronic-versnellingsbak. Dit is er echt één met een gouden randje.” De truck is verder uitgerust met xenonverlichting, combi-lichten in de bumper en unieke side-skirts. “De DAF heeft een frontcamera systeem, de chauffeursstoel is een Super Air-variant en in de cabine is zelfs een koellade aan boord. De truck is tevens uitgerust met een Ebersprächer-standenverwarming.”

De servicegerichtheid van Garagebedrijf Pals is een andere reden waarom deze mijlpaal van vijftig trucks gemakkelijk gehaald is, vertelt Van de Vosse. “Bij ons bedrijf is het erg belangrijk dat auto’s altijd blijven rijden. In het mestseizoen is dat zelfs 24 uur per dag. Stilstand is dan funest. En mocht dat onverhoopt gebeuren, dan heeft het Vaassense bedrijf een uitstekende after salesafdeling die 24 uur per dag klaar staat. Kortom: we zijn erg tevreden over Pals.”

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV