Husa Transportation Group stapt uit tractie activiteiten

Husa Transportation Group stapt uit tractie activiteiten
03-01-2014 11:33 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

OISTERWIJK - De in Oisterwijk gevestigde "Husa Transportation Group" is voornemens afscheid te nemen van haar tractie activiteiten, beter bekend onder de namen "HTRS Nederland" in Rotterdam en "HTRS Süd" in München.

Na een grondige evaluatie van haar positie in de Europese spoormarkt is de Husa Transportation Group tot de conclusie gekomen dat haar tractie activiteiten te klein zijn om op termijn zelfstandig te kunnen overleven. Husa Transportation Group zal zich in de toekomst concentreren op de verdere ontwikkeling van haar activiteiten in de intermodale dienstverlening.

"Binnen een hoog competitieve omgeving en moeilijke marktomstandigheden; zoals immer stijgende prijzen voor infrastructuur en een niet bestaand ‘level playing field’ ten opzichte van de alternatieve modaliteiten, heeft HTRS zelfstandig haar weg proberen te vinden. Echter, na een krachtsinspanning van bijna tien jaar, voelen we ons als de bekende hond welke al cirkeltjes draaiend zichzelf in de staart bijt maar geen stap vooruit komt" stelt Rob van Gansewinkel, CEO van de Husa Transportation Group.

"We moeten helaas vaststellen dat de privatisering in de spoorweg markt voor ons heeft gefaald en dat het erop lijkt dat op de lange termijn slechts de voormalige staatsbedrijven en enkele beursgenoteerde ondernemingen in deze markt lijken te kunnen overleven. In het belang van onze klanten en onze medewerkers vonden wij het nu het moment om voor ons spoorbedrijf aansluiting te gaan zoeken in een groter verband."

Verkennende gesprekken met geïnteresseerde partijen zijn inmiddels gestart en Husa Transportation Group verwacht haar strategische exit uit de tractie markt in 2014 plaats te kunnen laten vinden.

De Husa Transportation Group is een logistieke dienstverlener met ruim 230 medewerkers. Husa Transportation heeft haar expertise op de spoorwegmarkt, intermodale transport oplossingen, warehousing en inland terminal exploitatie. Business Units ressorterend onder de Husa Transportation Group zijn IMS-Veendam, IMS Zuid, Groningen Railport en RailMotion. De Husa Transportation Group is tevens een van de initiatief nemers achter rail operator Shuttlewise.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden