Clicky

 
Transport Online - Drie IVECO Stralis Hi-Road op LNG voor Cornelissen Transport

Drie IVECO Stralis Hi-Road op LNG voor Cornelissen Transport

Drie IVECO Stralis Hi-Road op LNG voor Cornelissen Transport
03-01-2014 10:50 | Iveco | auteur De Redactie

In december 2013 heeft Cornelissen Transport drie nieuwe IVECO’s Stralis Hi-Road op LNG (vloeibaar aardgas) in gebruik genomen. De keuze voor deze voertuigen past volledig in de duurzame bedrijfsvoering en het MVO-beleid dat Cornelissen Transport voert. Het zijn niet de eerste LNG-voertuigen in het wagenpark van de transportonderneming. Na uitgebreide tests heeft Cornelissen transport ervoor gekozen om het LNG-wagenpark te vergroten.

Cornelissen Transport

In 1930 startte Jo Cornelissen met paard en wagen zijn transportbedrijf in Nijmegen. Er werden toen voornamelijk kolen vervoerd voor de plaatselijke gasfabriek. Vanaf 1935 verzorgt Cornelissen Transport het wegtransport voor de toenmalige Nederlandse Export Papierfabriek. Door de uitbreiding en groei van de activiteiten wordt er in 1999 verhuisd naar een modern bedrijfspand aan de rand van Nijmegen.

Momenteel is De Cornelissen Groep uitgegroeid tot een allround logistiek dienstverlener met een multimodaal karakter en een sterk duurzaamheidsbeleid. Cornelissen Transport heeft standplaatsen in Nijmegen, Tilburg, Geldermalsen, Breda, Veghel, Cuijk en Heteren. Sinds de overname van de vervoersactiviteiten, t.b.v. Albert Heijn in Zwolle, van Oenema BV uit Heerenveen kan hier per 1 januari 2014  standplaats Zwolle aan worden toegevoegd.

IVECO Stralis Hi-Road op LNG

Het concept van de IVECO LNG-truck is voor Cornelissen Transport niet onbekend. Het wagenpark van Cornelissen Transport bevat twee IVECO LNG-trucks die reeds een jaar worden ingezet voor distributiewerkzaamheden. Met de overname van de transportactiviteiten van Oenema BV worden er per 1 januari 2014 nog eens twee IVECO LNG-trucks toegevoegd.

De drie nieuwe IVECO’s in het wagenpark van Cornelissen Transport zijn van de nieuwe generatie IVECO Stralis. De Hi-Road cabine is afgewerkt met een nieuw front en een vernieuwd interieur. Onder de cabine is een zescilinder gasmotor geplaats met 330pk, gekoppeld aan een handgeschakelde ZF-versnellingsbak met dubbel H-patroon.

De gasmotor is geluidsarm en heeft een lage emissie van roetdeeltjes, NOx en CO2. Dat maakt de vrachtwagen geschikt om binnensteden te betreden buiten de venstertijden, en zorgt voor minder luchtvervuiling. Daarnaast maakt de lage geluidssterkte de truck zeer comfortabel voor de chauffeur.

IVECO Schouten

Schouten is officieel dealer van IVECO en Fiat Professional. Bij Schouten kunt u terecht voor een totaalpakket van sales, after-sales, financiering, R&O contracten, vervangend vervoer en specifieke technische oplossingen. Schouten heeft vestigingen in Alblasserdam, Almkerk, Spijkenisse, Tiel, Tilburg, Utrecht en Veghel. Per 2 januari 2014 is de nieuwste vestiging van De Schouten Groep in Amsterdam geopend.

Foto's

 • Jeco
  Jeco
 • J.Roeland
  post nl
 • Ruud Hagens
  Ruud Hagens
 • J.Roeland
  MEGA-POL-TRANS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats