Clicky


KNMI geeft code geel voor kustprovincies

KNMI geeft code geel voor kustprovincies
03-01-2014 09:36 | Weer | auteur De Redactie

Het verkeer in de kustprovincies en rond het IJsselmeer moet vrijdagmiddag opnieuw rekening houden met harde wind. Het KNMI heeft vanaf 15:00 uur code geel afgekondigd. De windstoten kunnen aantrekken tot 100 kilometer per uur. De Verkeersinformatiedienst raadt weggebruikers aan alert te zijn.

Het KNMI verwacht aan de kust zware windstoten tot 80 kilometer per uur. Tijdens regenbuien kunnen deze nog hoger uitpakken, tot 100 kilometer per uur, zo verwacht de weerdienst. De VID raadt het verkeer aan alert te zijn en de rijstijl aan te passen naar de weersomstandigheden. Met name chauffeurs van lege vrachtwagens en bestuurders van voertuigen met aanhangers moeten opletten. Vooral op dijken en viaducten kan de harde wind hen parten spelen.

Het is niet voor het eerst de afgelopen periode dat het verkeer geteisterd wordt door slecht weer en harde wind. Ook vorige week vrijdag was het stormachtig. Door het lage verkeersaanbod bleven grote verkeersproblemen toen uit. De verwachting is dat ook vandaag de problemen relatief beperkt blijven.