Clicky


Beelen: "Vermiste Henri de Vries niet uit functie ontheven"

Beelen:
02-01-2014 13:45 | Transport | auteur De Redactie

AMERSFOORT - Voor het eerst sinds de verdwijning van de 46-jarige Henri de Vries, vestigingsdirecteur van Beelen Midden Nederland, heeft Beelen een reactie gegeven op de vermissing. Het bedrijf geeft aan dit vooral te doen omdat de wildste verhalen in het nieuws verschijnen over Henri de Vries.

"Wij betreuren het zeer dat Henry de Vries nog steeds wordt vermist. Het is vreselijk dat zijn vrouw en kinderen een nieuw jaar moeten in gaan zonder dat ze weten waar hun man en vader is. Uiteraard hebben wij intensief contact met de familie en met de politie verantwoordelijk voor het onderzoek. Op dit moment is absoluut nog niet bekend waar hij zou kunnen zijn. Ook de zoektochten hebben tot nu toe niets opgeleverd", zegt Wim Beelen donderdag."

"In de pers komen steeds meer foutieve berichten te staan, onder andere dat Henry kort voor zijn verdwijning uit zijn functie zou zijn ontheven en dat werkgever Beelen aangifte tegen hem heeft gedaan. Beelen wordt zelfs in verband gebracht met drugs. Dit is uit het niets gegrepen."

"Bij vermissing van iemand waarbij het niet duidelijk is of er sprake is van een misdrijf neemt de politie niet direct actie. Daarom heeft Beelen direct een recherche bureau ingeschakeld om zo snel mogelijk te kunnen achterhalen waar Henry zou kunnen zijn. Uit dit onderzoek zijn bepaalde zaken naar voren gekomen, die door de politie nu verder worden opgepakt. De politie heeft ons daarom verzocht om aangifte te doen. Over de uitkomst van het onderzoek is nog niets bekend, maar we hopen net als iedereen dat de politie snel meer duidelijkheid kan geven", gaat Wim Beelen verder.

De vermiste Henri de Vries

"Henry werkt al jarenlang bij Beelen. Hij heeft in die periode vele functies mogen bekleden en was lid van de directie. In die zin had hij het volle vertrouwen. Eén van zijn sterke kanten is het opzetten van nieuwe vestigingen en het uitvoeren van projecten. Zoals bekend wil Beelen hard groeien de komende jaren en moet die groei onder andere tot stand komen door het aantrekken van Bedrijfsafval. Dat was de reden dat Henry per 1 januari 2014 een nieuwe functie zou aanvaarden in Amersfoort, omdat de activiteiten met betrekking tot Bedrijfsafval nu centraal vanuit Amersfoort plaatsvinden", vervolgt Beelen.

"Door de verdwijning van Henry en alle onrust die daarmee gepaard gaat, maakt Beelen een moeilijke periode door. Onze grootste wens is dat we iets van Henry vernemen en dat zijn vrouw en kinderen snel duidelijkheid krijgen", besluit Wim Beelen.

Henri de Vries is sinds woensdag 27 november vermist.

Op woensdag 27 november rond 07:00 uur is Henry vertrokken vanuit zijn woonplaats Harderwijk richting Houten om naar zijn werk te gaan, daar is hij echter nooit aangekomen. Rond 10:00 uur is Henry voor het laatst gezien bij een tankstation aan de Dukdalfweg in Almere.

Henry is vertrokken in een Zwarte Audi A6 met het kenteken 67-TXB-6. Henry is een blanke man van circa 1.80m lang, draagt een bril, heeft een fors postuur en is kalend. Henry heeft een tatoeage op zijn rechter bovenarm en op één van zijn kuiten. Henry is de vader van twee kinderen.

De familie van Henry de Vries tast volledig in het duister over zijn verblijfplaats.

Heeft u Henry na woensdag 27 november ergens gezien? Heeft u zijn auto wellicht gezien? Neemt u dan zo snel mogelijk contact op met de politie: 0800 6070 of via het online tipformulier.