Transport Online - Autoverkoop in het slop ondanks goede december

Autoverkoop in het slop ondanks goede december

Autoverkoop in het slop ondanks goede december
02-01-2014 12:10 | Financieel | auteur De Redactie

(Novum) - Ondanks een recordverkoop in december werden vorig jaar fors minder personenauto's verkocht dan in 2012. Dat meldde autobranchevereniging Bovag donderdag. Vorig jaar werden 417.036 auto's geregistreerd. Een jaar eerder waren dat er nog 502.596: een daling van zeventien procent.

De daling was voor aanvang van het laatste kwartaal nog veel sterker en schommelde rond de dertig procent. Het laatste kwartaal werd een plus genoteerd van 37 procent in oktober en 34 procent in november. In december werden 115 procent meer auto's geregistreerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. Nog nooit werden in december zo veel auto's (39.163) aangemeld.

De verkoop verbeterde de laatste maanden van 2013 sterk omdat in 2014 een aantal belastingregels is veranderd, aldus Bovag. Zo zijn de fiscale stimuleringsmaatregelen voor ondernemers versoberd en werden bijtellingspercentages aangescherpt, evenals CO2-grenzen voor de fiscale bijtelling.

Bovag denkt dat er dit jaar vierhonderdduizend nieuwe auto's bijkomen, tenzij het consumentenvertrouwen sterk groeit. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions