Clicky


Joop Atsma per 1 januari 2014 voorzitter van de VOTOB

Joop Atsma per 1 januari 2014 voorzitter van de VOTOB
02-01-2014 11:10 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG -  Op 1 januari 2014 is Joop Atsma aangetreden als voorzitter van de Vereniging van Onafhankelijke Tankopslagbedrijven (VOTOB) in Nederland. Joop Atsma (1956) was staatssecretaris van Infrastructuur & Milieu in het kabinet Rutte I. Met Atsma haalt de VOTOB een schat aan politieke en bestuurlijke ervaring binnen.

Joop Atsma ziet er naar uit om voor de VOTOB aan de slag te gaan. "De tankopslagsector is van belang voor de Nederlandse economie. Als voorzitter van de VOTOB wil ik me er sterk voor maken dat deze toegevoegde waarde voor de economie blijft groeien, en daarbij wil ik cruciale waarden als duurzaamheid en veiligheid hoog in het vaandel houden."

Sandra de Bont, directeur van de VOTOB, is verheugd met de komst van Atsma. "Wij verwachten dat hij met zijn ervaring een grote bijdrage zal leveren aan de verdere professionalisering van de VOTOB en de sector van tankopslagbedrijven."

De VOTOB en tankopslag

De Vereniging van Onafhankelijke Tankopslagbedrijven (VOTOB) behartigt de belangen van de onafhankelijke tankopslagbedrijven in Nederland. De VOTOB telt 16 leden die gezamenlijk goed zijn voor circa 95 % van de in Nederland aanwezige onafhankelijke tankopslagcapaciteit. Bij tankopslag moet gedacht worden aan op- en overslag van bulkvloeistoffen als chemicaliën, benzine, kerosine, biobrandstoffen en eetbare oliën. De tankopslagsector is van belang voor vele industrieën in Nederland.