Clicky

 
Transport Online - Negentig oogletselslachtoffers door vuurwerk

Negentig oogletselslachtoffers door vuurwerk

Negentig oogletselslachtoffers door vuurwerk
01-01-2014 19:39 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Door ongelukken met vuurwerk hebben voor zover bekend negentig slachtoffers rond de jaarwisseling oogletsel opgelopen. In de ochtend stond het aantal slachtoffers nog op 46, een lager aantal dan voorgaande jaren. Met de forse stijging is het aantal slachtoffers met oogletsel weer vergelijkbaar met voorgaande jaren, heeft het Oogziekenhuis in Rotterdam woensdag gemeld.

In totaal zijn veertien mensen aan een oog blind geworden en een oog is operatief verwijderd. Het aantal kinderen dat met oogletsel is behandeld, is ook flink gestegen. Waar het woensdagochtend nog leek te gaan op een daling in het landelijke aantal jeugdige slachtoffers, blijkt dat aantal toch opgelopen. In totaal hebben twintig jongeren tussen de 12 en 18 jaar en negen kinderen onder de 12 jaar oogletsel opgelopen.

Het Oogziekenhuis behandelde in de nieuwjaarsnacht zelf zestien patiënten met oogletsel, van wie een derde blijvende schade heeft opgelopen. In de meeste gevallen ontstond het letsel door te vroeg ontploft siervuurwerk of doordat vuurpijlen door de sterke wind afzwaaiden. Vorig jaar behandelde het Oogziekenhuis nog twintig slachtoffers in de eerste nacht van het nieuwe jaar. In heel Nederland raakten toen uiteindelijk 23 ogen blind.Net als in voorgaande jaren is ongeveer de helft van de patiënten slachtoffer van vuurwerk dat door anderen is afgestoken. De andere helft heeft het vuurwerk dat hen verwondde zelf afgestoken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions