Clicky


Nieuw in Man bijt hond: Zeemansverhalen van Dolle Dries

Nieuw in Man bijt hond: Zeemansverhalen van Dolle Dries [+video]
01-01-2014 10:18 | Algemeen | auteur De Redactie

HILVERSUM - Hij bevoer de wereldzeeën, vocht tegen de bierkaai én haalde regelmatig bakzeil. Nu bezit Dolle Dries een schat aan sterke, zeemansverhalen. Vanaf dinsdag 7 januari start NCRV’s Man bijt hond met de wekelijkse rubriek “Zeemansverhalen van Dolle Dries”.

Dries van de Velde (64) is een zeeman in hart en nieren. Als 15-jarig jongetje begon hij aan zijn eerste zeereis als koksmaatje. Aan het einde van die reis was het hem al gelukt zich op te werken tot olieman in de machinekamer. Omdat zijn opa ook zeeman was en de bijnaam Dolle Dries had, kreeg hij die bijnaam automatisch ook. “Daar heb ik toen maar mijn best voor gedaan om die bijnaam waar te maken.”

42 jaar lang reisde hij de hele wereld rond voor verschillende rederijen. “Ik kan me eigenlijk geen land bedenken waar ik niet ben geweest.” Hij zit inmiddels boordevol met sterke zeemansverhalen. In januari 2013 maakte Man bijt hond al een reportage over Dolle Dries. Hij viel op door zijn kleurrijke uitspraken. Opmerkelijk zijn ook de twee ogen die hij op zijn billen heeft getatoeëerd zodat hij alles goed in de gaten kan houden. Iedere week trekt Dries voor Man bijt hond één van zijn zeemansverhalen uit de kast.

Man bijt hond, vanaf dinsdag 7 januari elke werkdag om 18:55 uur op Ned2