Clicky


MSC Monterey aangekomen in St. Mary Bay na scheur in hoofddek

MSC Monterey aangekomen in St. Mary Bay na scheur in hoofddek
31-12-2013 13:47 | Algemeen | auteur De Redactie

BUXTEHUDE(D) - Het onder Liberiaanse vlag varende containerschip de MSC Monterey is vandaag veilig aangekomen in de St. Mary's Bay in Newfoundland. Hier zal het schip door verzekeringsexperts worden geïnspecteerd en zal het gerepareerd worden.

Op vrijdag 27 december ontdekte de bemanning een scheur van 1,5 meter op het hoofddek. Nadat de scheur zich uitbreidde werd de kustwacht van Canada ingeschakeld. Op dat moment lag het schip ten zuidoosten van de kust van Newfoundland.

Het containerschip was onderweg van Antwerpen naar Boston. Aan boord van het schip waren 20 zeelieden uit Europa en de Filipijnen. Vier aanwezige passagiers uit de Verenigde Staten en Zwitserland die meereisden zijn op eigen verzoek met een helikopter aan de wal gebracht.

De scheur in het schip heeft geen gevaar voor het milieu opgeleverd. Er heeft geen olie gelekt, meldt de eigenaar van het schip rederij NSB.

Het schip ligt nu sinds 30 december veilig in de St. Mary's Bay. Deze baai zorgt voor een betere bescherming tegen het voorspelde slechte weer. In St. Mary's Bay zullen verzekeringsinspecteurs het schip inspecteren. Het schip zal daarnaast voorlopig gerepareerd worden zodat het de reis naar Boston kan voortzetten.