Clicky


Lichte verbetering voor kritieke Michael Schumacher

Lichte verbetering voor kritieke Michael Schumacher
31-12-2013 11:58 | Sport | auteur De Redactie

(Novum) - Er is een kleine verbetering opgetreden in de situatie van Michael Schumacher. Dat hebben de artsen van de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 dinsdag gezegd op een persconferentie. De Duitser, die in een kunstmatig coma wordt gehouden na een zwaar skiongeluk, is nog altijd niet buiten levensgevaar, maar er is wel tijd gewonnen.

De artsen maakten maandagavond een nieuwe scan van het hoofd van Schumacher en daarop was een kleine verbetering te zien. In overleg met de familie werd vervolgens besloten een operatie uit te voeren. Tijdens de twee uur durende ingreep is een bloeduitstorting aan de linkerzijde van zijn hoofd weggehaald. Daarna is de druk op Schumachers hersenen verbeterd.

Een nieuwe scan toonde dinsdagochtend opnieuw een kleine verbetering aan. Hoewel de toestand van Schumacher nog altijd kritiek is, is zijn situatie nu iets beter onder controle. "De komende uren zijn cruciaal voor onze strategie", vertelden de artsen, die hem behandelen in het ziekenhuis in Grenoble. Een voorspelling durfden de artsen opnieuw niet te doen.

Schumacher kwam zondag ten val tijdens het skiën in de Franse Alpen. Hij viel met zijn hoofd op een rots, maar droeg wel een helm. Zonder zijn helm had de 44-jarige oud-coureur het niet overleefd, lieten de artsen maandag weten. Direct na zijn aankomst in het ziekenhuis in Grenoble werd hij ook al geopereerd.

De vrouw van Schumacher, Corinna, en hun twee kinderen zijn sinds zondag in het ziekenhuis. Ook zijn vader en broer zijn daar aanwezig.