Clicky

 GroenLinks wil meer gemeentelijke vuurwerkverboden

GroenLinks wil meer gemeentelijke vuurwerkverboden
31-12-2013 09:56 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - In meer gemeenten moeten vuurwerkvrije zones worden ingevoerd. Dat vinden de lokale GroenLinks-fracties die achter het online meldpunt voor vuurwerkoverlast zitten.

In negentien gemeenten is een gebied aangewezen waar ondanks de jaarwisseling geen vuurwerk mag worden afgestoken, concludeerde het AD vorige week uit een rondgang. De verboden gelden voor gebieden die doorgaans veel te lijden hebben onder vuurwerk of daar erg gevoelig voor zijn. Het kan gaan om geterroriseerde winkelcentra of verzorgingstehuizen.

Door het meldpunt hebben de fracties volgens eigen zeggen een goed beeld waar de overlast het grootst is. De teller op de website vuurwerkoverlast.nl staat inmiddels op ruim 57 duizend meldingen. Dinsdag mag vanaf 10.00 uur vuurwerk worden afgestoken, wat waarschijnlijk tot een flinke toename van het aantal klachten leidt. De fracties vinden dat het afsteken van vuurwerk pas vanaf 22.00 uur zou moeten worden toegestaan.

Tot nu toe komen er bij het meldpunt een stuk meer klachten binnen dan vorig jaar. Maandag alleen al kwamen achttienduizend klachten binnen, vierduizend meer dan vorig jaar de dag voor oud en nieuw het geval was. Op de laatste middag van vorig jaar stond de teller op 65 duizend meldingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions