Clicky

 Amsterdam koploper met meldingen vuurwerkoverlast

Amsterdam koploper met meldingen vuurwerkoverlast
29-12-2013 19:19 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - De meeste meldingen op vuurwerkoverlast.nl kwamen de afgelopen dagen uit Amsterdam. Vanuit de hoofdstad kwamen 1600 klachten binnen. Uit Rotterdam en Den Haag waren dat er respectievelijk 1200 en 1000.

Initiatiefnemer Arno Bonte van GroenLinks in Rotterdam denkt dat het verschil wordt veroorzaakt door de extra inspanningen van de politie in Rotterdam en Den Haag. "De verhoogde politie-inzet in die steden heeft duidelijk effect", zegt hij zondag in een verklaring. "Agenten treden in Rotterdam en Den Haag vaker op tegen te vroeg afgestoken vuurwerk. De vuurwerkoverlast is daardoor duidelijk kleiner dan een jaar geleden."

Uit het hele land zijn tot nu toe ruim 33 duizend meldingen over vuurwerkoverlast geteld, waarvan ruim de helft binnenkwam na de start van de vuurwerkverkoop op zaterdagochtend. Mensen maken melding van 'een niet aflatende vuurwerkterreur', 'een spervuur aan knallen' en 'een spoor van vernielingen', liet Bonte eerder op de dag weten.

Meldingen kunnen nog tot 4 januari worden doorgegeven. Vorig jaar ontving het meldpunt tachtigduizend klachten.

Vuurwerkoverlast.nl is een initiatief van vijftien lokale GroenLinks-fracties en wordt ondersteund door het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap. De meldingen worden gebundeld en begin 2014 overhandigd aan de Tweede Kamer en vijftien burgemeesters. De initiatiefnemers willen dat vuurwerk alleen bij professionele vuurwerkshows wordt afgestoken. Twee op de drie Nederlanders zouden zich daarin kunnen vinden, meldde Eenvandaag zaterdag op basis van een peiling.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions