Clicky


Aanhoudingen bij demonstratie tegen politiegeweld

Aanhoudingen bij demonstratie tegen politiegeweld
28-12-2013 19:37 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG (Novum) - Bij een demonstratie tegen politiegeweld zijn zaterdag in Den Haag twee demonstranten aangehouden voor geweld tegen politieagenten. Ze sloegen met stokken op de agenten in. Een man van 22 werd aangehouden voor het beledigen van agenten.

Aanleiding voor de demonstratie was de vrijspraak van de agent die vorig jaar de 17-jarige Rishi doodschoot op station Hollands Spoor. De demonstratie begon op het Spui. Er deden zo'n vijftig mensen mee. Ze maakten zich boos over 'racistisch politiegeweld' en vinden dat de agent die Rishi neerschoot in de cel hoort. Ook eisten ze het vertrek van burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen en de korpschef.

Aan het einde van de demonstratie ging het volgens de politie mis. De demonstranten wilden naar station Hollands Spoor, maar dat was tegen de afspraak. Toen de politie ze wilde tegenhouden, gingen twee mannen de agenten met stokken te lijf.

De twee verdachten, van 18 en 25 jaar, zitten vast voor verhoor. De politie vindt het 'bijzonder' dat mensen die demonstreren tegen politiegeweld, zelf geweld gebruiken tegen agenten. "Ontoelaatbaar", twitterde de politie.