Clicky

 'Twee derde wil vuurwerkverbod voor particulieren'

'Twee derde wil vuurwerkverbod voor particulieren'
28-12-2013 19:35 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Twee derde van de Nederlanders wil dat particulieren geen vuurwerk meer mogen afsteken. Dat blijkt uit een enquête van het tv-programma Eenvandaag onder ruim twintigduizend mensen.

De helft van de deelnemers aan het onderzoek wil dat alleen gemeentelijke vuurwerkshows nog worden toegestaan. Veertien procent vindt dat vuurwerk helemaal verboden moet worden en een derde vindt dat alles moet blijven zoals het is.

Voorstanders van een verbod op vuurwerk noemen vooral de hoge kosten die schade en letsel door vuurwerk met zich meebrengen. Ook worden lichamelijk letsel en angst bij dieren vaak genoemd als reden om vuurwerk te willen verbieden. Tegenstanders noemen een vuurwerkverbod betutteling. Ze vinden het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling een traditie.

Van de Nederlanders die vinden dat particulieren vuurwerk mogen afsteken, vindt 39 procent wel dat de afsteektijden beperkt moeten worden. Nu mag vuurwerk worden afgestoken van oudejaarsdag 10.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur. Vijftien procent vindt dat de afsteektijden juist verruimd moeten worden. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions