Clicky


Meubeltransporteur Jan Krediet in de problemen

Meubeltransporteur Jan Krediet in de problemen
28-12-2013 14:29 | Transport | auteur Marcel van der Voort

STEENWIJK – Meubeltransporteur Jan Krediet met het hoofdkantoor in Steenwijk is in de problemen gekomen. Daarom is er uitstel van betaling aangevraagd om te proberen het bedrijf van de ondergang te redden.

Het personeel, veelal chauffeurs, is afgelopen vrijdag ingelicht. De medewerkers hebben hierdoor wellicht uitzicht op een jaarwisseling waar ze in spanning zullen zitten of ze komend jaar nog voor hun baas mogen werken.

Jan Krediet is een van de grootste meubelvervoerders in de Benelux. Er zijn tevens vestigingen in Vianen en Culemborg.

Onbereikbaar

Bij het bedrijf was zaterdagmiddag niemand bereikbaar voor een reactie. Ook bij de vakbonden blijkt niemand bereikbaar om tekst en uitleg te geven over de gang van zaken.

Familiebedrijf

Jan Krediet is een familiebedrijf dat in 1924 door Jan Krediet sr. Is opgericht. Die begon met een bodedienst van Noordwolde naar Heerenveen. Later werd zijn bedrijf actief in verhuizingen en het transport van rotanmeubelen.

Derde generatie

Na Jan Krediet sr. kwamen zijn zonen Roelof, Jan en Jelke samen aan het roer . Vandaag de dag heeft de derde generatie Krediet de leiding. Jan Krediet is uitgegroeid tot een full-service-dienstverlener, met als kernactiviteiten internationale meubelgroupage en routevervoer.

Bij Jan Krediet werken 150 mensen.