Transport Online - 2,3 miljoen kijkers eerste rede Willem-Alexander

2,3 miljoen kijkers eerste rede Willem-Alexander

2,3 miljoen kijkers eerste rede Willem-Alexander
26-12-2013 10:37 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De eerste kersttoespraak van koning Willem-Alexander heeft veel bekijks getrokken. In totaal stemden op eerste kerstdag 2,3 miljoen mensen af op Nederland 1 en Nederland 2. Op de twee zenders werd de boodschap op hetzelfde moment uitgezonden en op Nederland 1 was voor het zesuurjournaal nog een herhaling te zien.

De rede van Willem-Alexander, die kort voor de uitzending was uitgelekt, werd beter bekeken dan die van zijn moeder van vorig jaar. Toen keken ruim 1,1 miljoen mensen naar de kersttoespraak van Beatrix, die achteraf gezien haar laatste bleek.


De meeste mensen, bijna 1,4 miljoen, stemden woensdagmiddag af op Nederland 1. De uitzending op die zender was daarmee het best bekeken programma van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Naar Nederland 2 keken 260 duizend mensen en de herhaling trok 642 duizend kijkers.

Kerstfilm Home Alone weet ook nog steeds een groot publiek te boeien. Home Alone 2: Lost in New York, uitgezonden op RTL 4, stond met 1,2 miljoen kijkers tweede in de kijkcijferlijst. Het achtuurjournaal neemt de derde plek in met ruim 1,1 miljoen kijkers. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions