Clicky


 


Plaatsing Spelen op spel voor schaatsers

Plaatsing Spelen op spel voor schaatsers
25-12-2013 16:41 | Sport | auteur De Redactie

HEERENVEEN (Novum) - De Nederlandse schaatsers kunnen zich vanaf tweede kerstdag plaatsen voor de Winterspelen van Sotsji. Op het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf wordt bepaald wie wel en wie niet naar Rusland mag. In totaal zijn er achttien plekken bij de mannen en achttien bij de vrouwen, maar in totaal mogen er slechts tien mannen en tien vrouwen naar de Spelen.

Bij de mannen wordt de kans op medailles het grootst geacht op de lange afstanden. De nummers een en twee van de 5000 en de 10.000 meter bezetten de eerste vier plaatsen op de prestatiematrix die door Groningse econometristen is opgesteld voor de KNSB. Bij de vrouwen zijn de middenafstanden 1500 en 3000 meter het best bedeeld.

De prestatiematrix wordt van boven naar beneden ingevuld tot alle achttien plaatsen bezet zijn. Als alle afstanden geweest zijn, wordt dan duidelijk welke tien schaatsers mee mogen en of alle achttien plaatsen kunnen worden ingevuld.

Voor de ploegenachtervolging zijn al teams aangewezen. Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij zijn de gedroomde kandidaten bij de mannen, Marrit Leenstra, Linda de Vries en Ireen Wüst vervullen die rol bij de vrouwen. Die zes komen dan ook in aanmerking voor een aanwijsplek als ze zich niet direct weten te kwalificeren.

Op de eerste dag van het toernooi komen donderdag de mannen in actie op de 5000 meter. Sven Kramer is daarop de grote favoriet. Bij de vrouwen wordt de 1000 meter verreden, waarop zowel sprinters als Thijsje Oenema, middenafstandsspecialisten als Marrit Leenstra en Laurine van Riessen en allrounders als Ireen Wüst en Jorien ter Mors de strijd om de olympische tickets aangaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats