Clicky


Van den Heerik tekent convenant Systeemtoezicht

Van den Heerik tekent convenant Systeemtoezicht
24-12-2013 16:19 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

HERHUGOWAARD - Op 18 december 2013 hebben Van den Heerik b.v. en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een convenant getekend voor Systeemtoezicht. Het convenant is geldig tot en met 2016.

Systeemtoezicht betekent dat de processen rondom rij- en rusttijden en belading inzichtelijk en te allen tijde controleerbaar zijn. Van den Heerik rapporteert periodiek hoe het nalevingsniveau betreffende deze wet- en regelgeving is en geeft daarmee aan ILT inzicht in de bedrijfsvoering.

Voor ILT is dit een methode die inmiddels bij bijna 30 bedrijven in personen- en goederenvervoer toegepast wordt en die past in het beleid van minder regels en meer controle op de processen.

Voor Van den Heerik is het systeemtoezicht een methode om de naleving voor zichzelf en haar stakeholders te borgen. Met dit convenant toont Van den Heerik b.v. aan dat zij de interne bedrijfsvoering en controle op rij- en rusttijden op orde hebben. Daarnaast wil Van den Heerik dit actief gaan uitdragen en gebruiken als een bewijs van kwaliteit van haar dienstverlening. Het convenant wordt afgesloten met bedrijven die niet negatief bekend staan bij inspecties.

Voor de gelegenheid heeft Van den Heerik een logo ontworpen dat op al haar voertuigen aangebracht zal worden. Het logo werd samen met mevrouw Thunnissen, Inspecteur-Generaal van ILT, onthuld.

Het tekenen van het convenant is een belangrijke mijlpaal voor Van den Heerik b.v. Na een uitgebreid traject voldoet zij nu aan alle eisen van de inspectie. Het voldoen aan de eisen is niet alleen een papieren kwestie, maar vraagt een intensieve betrokkenheid van directie, planners en chauffeurs. Zij zetten zich dagelijks in om te blijven voldoen aan de eisen van ILT.

Van den Heerik b.v. verzorgt als langgoedspecialist transport door een groot deel van Europa. Zij doet dit met een divers wagenpark van verschillende grotere en kleinere combinaties. Van den Heerik b.v. vervoert voornamelijk lengtegoederen, zoals onder andere diverse industriedeuren, profielen en vlaggenmasten.