Clicky

 Meer vuurwerk afgekeurd

Meer vuurwerk afgekeurd
24-12-2013 13:47 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Ruim een kwart van het vuurwerk dat wordt gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) voldoet niet aan de eisen. Dat is een hogere percentage dan de achttien procent van vorig jaar en drie procentpunt hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren. Dat heeft de inspectie dinsdag laten weten.

Het gaat in de meeste gevallen om wegvliegende brandende delen, omvallen, een verkeerde chemische samenstelling en een onbeschermd snellont. De afgekeurde partijen zijn uit de handel genomen en de importeurs hebben een proces-verbaal gekregen.

Dat een kwart van het geïnspecteerde vuurwerk niet aan veiligheidseisen voldoet, betekent overigens niet dat van al het vuurwerk dat op de markt net zo veel ondeugdelijk is, benadrukt de ILT. De inspectie is namelijk geen willekeurige steekproef. Er wordt gericht gezocht naar artikelen waarbij afwijkingen voor extra risico's zorgen voor de consument.

Vanaf volgend jaar moet al het vuurwerk in Nederland voorzien zijn van een CE-keurmerk. Dat moet leiden tot meer veiligheid voor de consument. Al het dit jaar afgekeurde vuurwerk was echter al voorzien van een CE-keurmerk. "De geleidelijke invoering van een CE-markering op vuurwerk voorkomt dus nog niet dat importeurs onveilig vuurwerk importeren", schrijft de ILT.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions