Clicky


Nog veel mensen zonder stroom in Toronto

Nog veel mensen zonder stroom in Toronto
24-12-2013 09:53 | Buitenland | auteur De Redactie

TORONTO (Novum/AP) - Bijna tweehonderdduizend mensen in Toronto zitten nog steeds zonder stroom na het winterweer van de afgelopen dagen. Dat heeft burgemeester Rob Ford gezegd. Volgens energiebedrijf Toronto Hydro zullen sommige klanten het tot na kerst zonder elektriciteit moeten stellen. Om hoe veel mensen het gaat zei directeur Anthony Haines niet.

IJsregens en sneeuw zorgden maandag voor veel problemen. Takken van bomen, bedekt met een dikke laag ijs, braken af en kwamen terecht op hoogspanningskabels. Verkeersongelukken veroorzaakt door het winterweer kostten aan vijf mensen het leven.

Niet alleen de inwoners van Toronto moeten het mogelijk nog dagen zonder stroom stellen. In de provincie Ontario zitten zo'n tachtigduizend mensen nog in het donker. In Quebec hebben zo'n 45 duizend mensen nog geen elektriciteit.

Ook het noordoosten van de Verenigde Staten heeft veel last van het winterse weer. Zeker elf mensen kwamen om. Maandag zaten in het gebied nog bijna vierhonderdduizend mensen in het donker. Zondag was dat nog ruim een half miljoen.