Clicky


Bert Jaski heeft boeganker gekregen

Bert Jaski heeft boeganker gekregen
24-12-2013 09:54 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

Bert Jaski, algemeen directeur van de Maasvlakte Olie terminal MOT, heeft donderdag 18 december tijdens zijn afscheidsreceptie in de Orangerie van het Zalmhuis van Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam, een boeganker gekregen vanwege zijn verdiensten voor de haven. Het boeganker is een hoge onderscheiding van het Havenbedrijf die slechts enkele malen per jaar wordt uitgereikt aan personen die gedurende vele jaren vanuit een leidinggevende positie een vitale bijdrage hebben geleverd aan de Rotterdamse haven. Eerdere laureaten waren Ben Vree, Jan Buiter, Willem van ’t Wout en Pim de Lange.

Chemisch ingenieur Bert Jaski heeft een carrière achter de rug van 38 jaar in de chemiesector. Hij werkte bij Shell, American Cyanamid, Tiofine B.V., Paktank, Vopak en vanaf 2005 als algemeen directeur Maasvlakte Olie Terminal. Bert Jaski is een belangrijke speler in de haven. Naast algemeen directeur van de MOT was hij tevens voorzitter van de Gezamenlijke Brandweer en lid van het Bestuur van Openbaar Lichaam Rotterdam. Hij is actief binnen de kamer van Koophandel van Rotterdam en voorzitter en oprichter van iTanks ( innovatief platform voor natte bulk opslag). Bovendien is Bert Jaski lid van het Bestuur Rotterdam Mainport Innovation Forum.

MOT

Sinds de oprichting is de MOT een constante factor met een overslag van meer dan 30 miljoen ton aan ruwe olie en van grote waarde voor aandeelhouders Shell, Exxon Mobil, BP, Total Refinery Q8 en Vopak. De MOT is 122 ha groot en heeft 39 tanks met een doorsnee van 85 meter, per tank kan zo’n 114.000 m³ ruwe olie worden opgeslagen. De capaciteit is thans 4,4 mio m³ (ca.3,8 mio. ton). MOT is daarmee de grootste olieterminal van Europa. Vanaf MOT zijn er pijpverbindingen naar de Raffinaderijen in Rotterdam, Vlissingen, Antwerpen en het Ruhrgebied.