Transport Online - Overlast door storm

Overlast door storm

Overlast door storm
24-12-2013 09:05 | Algemeen | auteur Marcel van der Voort

DAMWOUDE - Vrachtverkeer dat vanwege de kerst de winkels moet bevoorraden en andere vrachtwagens die vandaag, woensdag, de weg op moeten hebben last van de storm. Op de Wadden en in de kustprovincies kan het tot windkracht 9 komen, waardoor gesproken kan worden van storm. In het hele land geldt code geel.

Er zijn verschillende kleine en wat grotere incidenten. Een dubbeldekkerbus is 's morgens een deel van zijn dak verloren op de A8 tussen Amsterdam en Zaandam. Bij Westzaan, richting Zaandam is de weg enige tijd dicht geweest. De brandweer is op verschillende plekken wel druk met stormschade door afgewaaide takken en omgevallen bomen, maar voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

In IJmuiden en Texel werd maandagavond al windkracht 9 gemeten, meldt weeronline.nl. De zwaarste windstoot tot nu toe, van 115 kilometer per uur, werd dinsdagochtend geregistreerd in IJmuiden. In de loop van de ochtend neemt de wind in kracht af.

In de kustprovincies en het IJsselmeergebied komen dinsdag windstoten voor tot ruim 100 kilometer per uur. Ook in het binnenland zijn windstoten gemeten tot 100 kilometer per uur. Verkeer moet daar rekening mee houden, waarschuwt de ANWB.

Het is de derde keer dit jaar dat gesproken kan worden van storm. De eerste en zwaarste storm was op 28 oktober. De zwaarste windstoot die toen werd gemeten had een kracht van 152 kilometer per uur. Ook op 5 december stormde het. Op sommige plekken werd toen windkracht 10 gemeten. (Transport Online/Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions