Clicky


NAC onder verscherpt toezicht van KNVB

NAC onder verscherpt toezicht van KNVB
23-12-2013 20:53 | Sport | auteur De Redactie

BREDA (Novum) - NAC Breda komt onder verscherpt toezicht te staan van de KNVB. De Brabantse club is als gevolg van de slechte financiële situatie door de voetbalbond teruggezet van de 'veilige' categorie 2 naar categorie 1. Dat maakte de eredivisionist maandag zelf bekend. NAC had een jaar geleden juist de omgekeerde weg bewandeld.

De indeling wordt gemaakt op basis van de resultaten van het afgelopen boekjaar en de ingediende prognose voor het huidige seizoen. Door de plaatsing in categorie 1 moet NAC een plan van aanpak indienen en verantwoording over de boekhouding afleggen.

Voor NAC komt het terugzetten in de slechtste categorie niet als een verrassing. "Wij hebben al een tijdje op deze situatie geanticipeerd", zegt interim-directeur Justin Goetzee, die vindt dat er geen reden is voor bezorgdheid. "Met de stappen die door de gemeente Breda en de financiers zijn gezet, heb ik er alle vertrouwen in dat we deze situatie kunnen ombuigen."

NAC werd eerder deze maand gered van een faillissement dankzij de steun van de gemeente en een groep financiers. De bedoeling is om binnen drie jaar naar een structureel sluitende begroting te groeien.