Clicky


OR Limburgse kranten gooit kont tegen krib

OR Limburgse kranten gooit kont tegen krib
23-12-2013 13:57 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - De centrale ondernemingsraad van de Media Groep Limburg werkt niet langer mee aan de reorganisatie bij Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad. Dat meldt or-voorzitter Rob Cox maandag op de website van beide kranten. Het werknemersorgaan neemt dat besluit omdat eigenaar Mecom vorige week bekendmaakte de dagbladen toch niet te willen verkopen.

Het Britse Mecom kondigde deze zomer aan flink te gaan reorganiseren bij de Nederlandse dochter. Daarbij zouden ongeveer zestig banen verloren gaan. De reorganisatie moest het Limburgse mediaconcern klaarstomen voor verkoop aan het Belgische Concentra. Mecom besloot woensdag echter op de valreep de stekker uit de verkoop te trekken.

Door MGL niet te verkopen, vervalt volgens de ondernemingsraad het fundament om werknemers te ontslaan. Or-voorzitter Cox spreekt van 'bedrog' door de Britse eigenaar. Hij meent dat Mecom de verkoop van de dagbladen alleen gebruikt heeft om de kostenbesparingen er doorheen te drukken. "Mecom heeft geen recht op geld uit reorganisaties in Limburg", vindt hij.

De ondernemingsraad trekt nu zijn steun voor de reorganisatie in. Het orgaan hoopt dat Mecom daardoor inziet dat de Limburgse kranten net zolang dwars blijven liggen tot de verkooponderhandelingen met Concentra weer zijn heropend. De werknemers van MGL voeren sinds vorige week actie tegen het besluit van de Britse uitgevers.