Clicky

 GroenLinks opent weer vuurwerkmeldpunt

GroenLinks opent weer vuurwerkmeldpunt
22-12-2013 19:03 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Vijftien lokale GroenLinks-fracties hebben zondag voor het tweede jaar op rij een meldpunt voor vuurwerkoverlast gelanceerd. De initiatiefnemers vinden dat de overheid nog altijd te weinig doet tegen overlast. Vorig jaar kwamen bijna tachtigduizend klachten binnen.

"Elk jaar wordt er weer meer en zwaarder vuurwerk afgestoken en neemt schade en het aantal vuurwerkslachtoffers toe. Oud en nieuw is voor veel mensen steeds minder een feestje", stelt GroenLinks-fractievoorzitter in Rotterdam Arno Bonte in een verklaring.

De fracties willen het liefst dat vuurwerk alleen wordt afgestoken bij professionele shows en niet door amateurs. Vorig jaar beklaagden de meeste mensen zich over te vroeg afgestoken vuurwerk, harde knallen en onveilige situaties op straat.

Rond 18.15 uur waren er bijna zeshonderd meldingen binnen. Het meldpunt vuurwerkoverlast.nl is opengesteld tot 4 januari. De meldingen worden daarna gebundeld in een rapport dat begin 2014 aan de Tweede Kamer en de burgemeesters van de vijftien gemeenten wordt aangeboden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions