Clicky


 


'Koning niet naar Winterspelen'

'Koning niet naar Winterspelen'
22-12-2013 10:03 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Bijna de helft van de Nederlanders vindt dat koning Willem-Alexander volgend jaar niet naar de Olympische Winterspelen in Sotsji moet gaan. Ook premier Mark Rutte (VVD) kan beter thuis blijven. Bijna twee derde stelt dat hij in februari niet naar Rusland zou moeten afreizen, blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

De koning en minister-president zouden een voorbeeld moeten nemen aan de Franse president François Hollande en zijn Duitse ambtgenoot Joachim Gauck, die eerder deze maand allebei lieten weten niet naar het sportfestijn te gaan.


Gauck wil met zijn afwezigheid zijn ongenoegen over de schendingen van de mensenrechten en het tegenwerken van de oppositie in Rusland laten blijken. Hollande heeft officieel geen verklaring gegeven, maar het is aannemelijk dat het besluit is genomen in verband met de mensenrechtensituatie in Rusland.

Ruim 42 procent zegt overigens dat koning Willem-Alexander wel moet gaan. Een kwart staat achter een eventueel bezoek van Rutte. (Novum)

Foto's

  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions