Clicky


Asbest vrij bij brand in Zeewolde

Asbest vrij bij brand in Zeewolde
21-12-2013 13:11 | Binnenland | auteur De Redactie

zeewolde (Novum) - Bij een brand op een industrieterrein in Zeewolde in Flevoland is zaterdagochtend asbest vrijgekomen. De brandweer raadt omwonenden aan ramen en deuren gesloten te houden.

De brand woedde in een schuur van een landbouwmechanisatiebedrijf aan de Landbouwweg. Het asbest dat vrij kwam is in een straal van tweehonderd meter rond de brandhaard neergedwarreld en wordt later zaterdag opgeruimd. Omdat het pand op een industrieterrein staat, zijn er niet veel omwonenden die in de rook van de brand zaten. "Maar er zijn hier wel meer bedrijfspanden waar ook mensen wonen", zegt de brandweerwoordvoerder.

In het pand zat een woning en waren tractoren gestald. De schuur is volledig uitgebrand. De bewoners wisten te ontkomen, maar twee honden kwamen om, zegt een brandweerwoordvoerder.

De brand werd rond 07.45 uur ontdekt. "Toen wij arriveerden stond zo'n beetje de hele schuur al in brand", zegt de woordvoerder. De brandweer richtte zich daarom op het voorkomen dat het vuur oversloeg op materieel en een pand naast de schuur. Dat lukte.

De brand was rond 11.00 uur onder controle, waarna het nablussen begon.