Clicky


Kooiker Transport maakt definitief doorstart

Kooiker Transport maakt definitief doorstart
21-12-2013 10:18 | Faillissementen | auteur De Redactie

GROU - Kooiker Transport uit Grou maakt definitief een doorstart onder de naam Althuisius BV. Van de 57 werknemers gaan er 30 mee in de doorstart. Dat meldt curator mr. J. Bijholt zaterdag in de Leeuwarder Courant.

Volgens de curator zijn er ook een aantal vrachtwagenchauffeurs boven de vijftig die mogen blijven. Daar is de curator erg blij mee.

Volgens de curator zijn er nieuwe afspraken met de Rabobank gemaakt die perspectief bieden voor de toekomst.

Warns BV, voorheen Kooiker Transport, werd op 10 december door de rechtbank van Leeuwarden failliet verklaard. Het faillissement was door eigenaar Luitsen Melein zelf aangevraagd.

FNV Bondgenoten was onaangenaam verrast door het faillissement: "De gang van zaken blijft voor ons als vakbond een vreemde situatie. De gesprekken gingen eerst over een reorganisatie en opeens was daar het faillissement. Door de directie zelf aangevraagd", zei Minke Jansma eerder over het faillissement.

Jansma maakt zich hard voor een sociaal plan voor de ontslagen chauffeurs: "De curator beaamt eveneens dat het vreemd is. Wij beraden ons over hoe wij het eerder afgesproken sociaal plan toch kunnen afdwingen."