Clicky


Directeur Scania Oost-Nederland, Dries Zwienenberg, ontslagen - UPDATE!

Directeur Scania Oost-Nederland, Dries Zwienenberg, ontslagen - UPDATE!
20-12-2013 17:17 | Transport | auteur Marcel van der Voort

DEVENTER - Regio-directeur Dries Zwienenberg van Scania Oost-Nederland in Deventer is vrijdag 20 december ontslagen.

"Ik weet er wel meer over, maar doe geen mededelingen. Maar hij is inderdaad vandaag ontslagen", geeft perswoordvoerder Nico van der Klugt van Scania Nederland in Breda prijs aan de nieuwsredactie van Transport Online. Waarom de woordvoerder niet wil vertellen waarom Zwienenberg niet langer de baas in Deventer mag zijn, blijft onduidelijk.

"Hij werkte vanuit de vestiging in Deventer", wil hij even later nog kwijt. Enkele uren later nuanceert Van der Klugt het eerdere gesprek: "Het is correct dat hij niet meer bij Scania werkt, maar hij is niet ontslagen. Dat is pertinent onjuist..." En: "Zwienenberg en Scania hebben in overleg besloten de samenwerking te beëindigen. Er is geen sprake van een ontslag."

Opvallend genoeg moest Tom van de Mosselaar van dezelfde vestiging eerder al het veld ruimen. Mosselaar is een racevriend van de ontslagen directeur.

Zwienenberg werkte volgens zijn LinkedIn profiel al ruim 19 jaar bij Scania Deventer. Zwienenberg was daarvoor verkoopdirecteur bij DAF geweest.

Hij heeft gestudeerd aan de Hogeschool in Enschede en zat daarvoor op de HTS van Zwolle.

Bij Scania in Deventer zijn ze al op de hoogte van het gedwongen vertrek van hun directeur. “Het is bij ons bekend, maar de details weten we nog niet”, laat een medewerker weten.